Agenda

 • za
  22
  feb
  2020
  20:00De Pianokamer Spierdijk

  Zo'n twaalf jaar geleden kwam Niels zijn grote held Ramses Shaffy tegen toen een vriend van hem een tulp naar Ramses wilde vernoemen.
  Al snel kwam Ramses regelmatig langs in de polder en gingen de Westfriezen graag naar Amsterdam om samen met hem de grachten op te gaan.

  Nu, tien jaar na Shaffys dood, blikt Niels terug op deze periode. Van de momenten samen achter de sjoelbak tot aan de muzikale Ramses-avonden die Niels verzorgde. Met Ramses op de eerste rij, uiteraard voorzien van zijn wijntje en peuk!

  In ‘Ik blijf hier!’ brengt Niels, vergezeld door drie topmuzikanten, bekend en minder bekend werk van Shaffy en net als toen komen liederen als ‘De een wil de ander’ of ‘Zing, vecht, bid’, weer helemaal tot leven.

  reserveren   f.hoebe@kpnplanet.nl of 0229 563430     entree 15,00 euro

 • zo
  15
  mrt
  2020
  15:00 uurDe Pianokamer Spierdijk
 • za
  28
  mrt
  2020
  20:00 uurDe Pianokamer Spierdijk
 • za
  25
  apr
  2020
  20.00 uurDe Pianokamer Spierdijk
 • za
  02
  mei
  2020
  20:00 uurDe Pianokamer Spierdijk

  What is truth

  Joost Botman op zoek naar de ware Johnny cash
  In de jaren ’50 en ’60 realiseerde Johnny Cash zijn eigen American Dream. Hij werkte zich op van katoenplukkerszoon tot een superster met een eigen TV-show. Hij was een echte verhalenverteller, met zijn liedjes verkondigde hij een boodschap, maar met de waarheid naam hij het niet altijd even nauw.

  Joost Botman duikt in de geschiedenis van 'the Man in Black’. Een geschiedenis die bol staat van de tegenstellingen: drugssmokkel en religie, vaderlandsliefde en drankmisbruik, een familieman met een fascinatie voor het gevangenisleven. In Joosts nieuwe programma neemt hij het publiek mee in een aangrijpende en soms droogkomische vertelling over deze bijzonder zanger met het kenmerkende donkerbruine stemgeluid.

  Het leven van Cash trekt voorbij in twintig nummers. Tussen de nummers door vertelt Joost over het bijzondere leven van Cash, een van de grootste iconen in de Amerikaanse muziekgeschiedenis.

  Joost Botman is gitarist en zanger. De nummers van Cash passen uitstekend bij zijn warme stem. Joost trok vijf jaar lang door het land met een muziektheaterprogramma over Simon and Garfunkel. Hij is een boeiende verteller met een geheel eigen, droogkomische voordracht. In het programma What is Truth werkt Joost samen met gitarist Cok van Vuuren, bekend van Ocobar en als begeleider van o.a. Freek de Jonge en Ricky Kool

  https://www.ticketkantoor.nl/shop/maninblack3

 • za
  16
  mei
  2020
  20.00 uurDe Pianokamer Spierdijk

  Zangers en Zangeressen die dit seizoen deel hebben genomen aan de complet vocal technique cursussen van Marieke van Diepen.

  Zij verzorgen een avondvullend programma mmv Frank Hoebe Piano, Marcel Feld drums.

 • za
  06
  jun
  2020
  20.00 uur"De Pianokamer" Spierdijk

  Voor meer info over beide koren kunt u terecht op hun website.

  www.koorgrenzenloos.nl    www.fullhousevocals.nl

 • zo
  21
  jun
  2020
  14.30uurDe Pianokamer Spierdijk

  Sophie Janna en Margot Merah zingen als zussen. En hoewel ze dat niet zijn, lijken hun stemmen voor elkaar geboren. The Lasses staan vanaf 2013 samen op het podium en hebben sindsdien heel snel hun plek in de internationale folkscene verdiend. Ze touren door Nederland, Europa en ver daarbuiten. Hun laatste album (een samenwerking met de Amerikaanse Kathryn Claire) was volgens OOR “een parel voor de folk”. In 2019 komt hun nieuwe album Undone uit.

  The Lasses zingen geweldige folkballades uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folktradities en intieme eigen liedjes. Door de bijzondere combinatie van hun stemmen en de mooie instrumentatie met bodhrán, gitaar en tenor ukulele blijf je luisteren. The Lasses stonden de afgelopen jaren op een hele reeks podia in Nederland, België, Duitsland, Schotland Amerika, Canada en Japan. Ze voelen zich evenzeer thuis bij een intiem concert in een kerkje, folkclub of huiskamer als op een festivalpodium.

 • za
  03
  okt
  2020
  20.00 uur"De Pianokamer" spierdijkerweg 112 Spierdijk

   

  What is Truth 

  Joost Botman op zoek naar de ware Johnny Cash

  In de jaren ’50 en ’60 realiseerde Johnny Cash zijn eigen American Dream. Hij werkte zich op van katoenplukkerszoon tot een superster met een eigen TV-show. Hij was een echte verhalenverteller, met zijn liedjes verkondigde hij een boodschap, maar met de waarheid naam hij het niet altijd even nauw.

  Joost Botman duikt in de geschiedenis van 'the Man in Black’. Een geschiedenis die bol staat van de tegenstellingen: drugssmokkel en religie, vaderlandsliefde en drankmisbruik, een familieman met een fascinatie voor het gevangenisleven. In Joosts nieuwe programma neemt hij het publiek mee in een aangrijpende en soms droogkomische vertelling over deze bijzonder zanger met het kenmerkende donkerbruine stemgeluid.

  Het leven van Cash trekt voorbij in twintig nummers. Tussen de nummers door vertelt Joost over het bijzondere leven van Cash, een van de grootste iconen in de Amerikaanse muziekgeschiedenis.

  Joost Botman is gitarist en zanger. De nummers van Cash passen uitstekend bij zijn warme stem. Joost trok vijf jaar lang door het land met een muziektheaterprogramma over Simon and Garfunkel. Hij is een boeiende verteller met een geheel eigen, droogkomische voordracht. In het programma What is Truth werkt Joost samen met een gitarist.

  https://www.ticketkantoor.nl/shop/maninblack3

   

   

 • za
  10
  okt
  2020
  20:00"De Pianokamer" spierdijkerweg 112 Spierdijk

  Duo Dieter van der Westen - Eric van der Westen

   Dieter van der Westen klinkt als “een jonge Mark Knopfler met een twist van een folky Neil Young” (Frits Magazine). Zijn album Me and You is “een Nederlandse koesterplaat” (Muziekblad Oor) en “een album dat het goed zou kunnen doen in de USA” (Bluesmagazine). B Samen hebben ze een stille voorliefde voor verstilde Rootsfolk liedjes en groovende Americana.

  Broer Eric is vermaard Nederlands contrabassist en speelt o.a. in de band van Boy Edgar prijs winnaar Martin Fondse. Daarnaast speelde hij jarenlang met de Turkse diva, Sezen Aksu, waarmee hij op de grootste podia ter wereld speelde als Carnegy Hall in New York en The Royal Albert Hall in Londen.

  Samen hebben ze een stille voorliefde voor verstilde Rootsfolk liedjes en groovende Americana. En in een intieme duo bezetting brengen ze hun liefde voor deze muziek naar voren.

  Voor meer info check hun website www.dietervanderwesten.nl

  https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/dieter-van-der-westen-akoestisch-duo

   

 • zo
  15
  nov
  2020
  15.00 uur"De Pianokamer" spierdijkerweg 112 Spierdijk

  Een zondagmiddag met mooie pianomuziek uit de Romantiek van Mendelssohn, Chopin en Brahms. Annemieke licht de werken mondeling toe en plaatst de muziek in het licht van de tijd in de cultuur- en muziekgeschiedenis.

  Reserveren is gewenst    Entree 17,50 euro             t/m 18 jaar   https://www.ticketkantoor.nl/shop/piano-romantiek

 • za
  12
  dec
  2020
  20.00 uur"De Pianokamer" spierdijkerweg 112 Spierdijk

  Een zondagmiddag met mooie pianomuziek uit de Romantiek van Mendelssohn, Chopin en Brahms. Annemieke licht de werken mondeling toe en plaatst de muziek in het licht van de tijd in de cultuur- en muziekgeschiedenis.

  Reserveren is gewenst    Entree 17,50 euro             t/m 18 jaar   https://www.ticketkantoor.nl/shop/piano-romantiek

 • zo
  13
  dec
  2020
  "De Pianokamer" spierdijkerweg 112 Spierdijk

  Carole et Brullare komt naar De Pianokamer op 13 december 2020!  Met een speciale kerstdelegatie brengen zij een heerlijk uurtje afwisselende muziek met natuurlijk kerstliederen, maar ook met verschillende Hollandse ballades en andere vrolijke nummers.

  Voor u komen spelen en zingen: Karien Welling, Lottie Margiono, Berrie Hendriksen en Nathan Tax.

   

  Vanwege het beperkt aantal plekken zullen er 2 concerten plaatsvinden. Het is hierom ook verstandig om tijdig te reserveren. Graag ook aangeven of u en uw gezelschap tot 1 huishouden behoren.

   

  Datum: 13 december 2020

  Tijd: 14:00 uur en 17:00 uur

  Zaal open: Kwartier voor aanvang concert

  Prijs: €15,-

  “De Pianokamer” spierdijkerweg 112

   

  Reserveren:  0229-563430