sophie Ter Schure en the band wouter en de draak

Dubbelconcert in de Pianokamer:

Sophie ter Schure (The Lasses) en gitaar/trekzakduo Joris Alblas & Wouter Kuyper

Op 2 mei vindt er – als het dan weer mag – een uniek concert plaats in de Pianokamer: een solo-optreden van Sophie ter Schure én de albumpresentatie van ‘Wouter en de Draak’, het duo van Joris Alblas en Wouter Kuyper.

Sophie bracht in 2014 al een soloplaat uit met gevoelige nummers uit de Ierse en Schotse folktraditie. Daarna volgden vier albums met haar duo The Lasses, waarmee ze op tour ging in Japan, Amerika, Canada, Groot-Brittanië, Duitsland en Nederland. In 2019 deed ze met haar eigen liedjes mee aan de Amsterdamse singer-songwriterwedstrijd Mooie Noten en haalde daarmee de finale. Volgens de jury: “Een echte verhalenverteller, mooie heldere stem, ontspannen presentatie, puur en eerlijk: heel mooi.” In het voorjaar van 2021 verschijnt haar EP Nightfall, waarvan we in de Pianokamer een voorproefje zullen horen.

‘Wouter en de Draak’, het duo van Joris Alblas en Wouter Kuyper, speelt sprookjesachtige melodieën op trekzak en gitaar. Folkmuziek met invloeden uit Frankrijk, Bretagne, Scandinavië en Ierland die je misschien wel kent uit films als the Lord of the Rings. Op hun nieuwste album betoveren Wouter en Joris het publiek met sterke melodieën en een boeiende afwisseling tussen gitaar en trekzak.

Over hun vorige album schreef New Folk Sounds: “Beide heren zijn virtuoos op hun instrument, en laten ook veel ruimte voor improvisatie. Alblas behoort sowieso tot de meest dynamische gitaristen die ons land kent, hij zet een enorm beheerst gitaarspel neer met een sterk gevoel voor frasering. De kalme en gevoelige trekharmonica van Kuyper klinkt sensueel en zelfs dromerig.”

Kom genieten van dit unieke dubbelconcert in de Pianokamer met de mooie nummers van Sophie en de geweldige melodieën van Joris en Wouter.