Agenda

 • za
  03
  okt
  2020
  20.00 uur"De Pianokamer" spierdijkerweg 112 Spierdijk

   

  What is Truth 

  Joost Botman op zoek naar de ware Johnny Cash

  In de jaren ’50 en ’60 realiseerde Johnny Cash zijn eigen American Dream. Hij werkte zich op van katoenplukkerszoon tot een superster met een eigen TV-show. Hij was een echte verhalenverteller, met zijn liedjes verkondigde hij een boodschap, maar met de waarheid naam hij het niet altijd even nauw.

  Joost Botman duikt in de geschiedenis van 'the Man in Black’. Een geschiedenis die bol staat van de tegenstellingen: drugssmokkel en religie, vaderlandsliefde en drankmisbruik, een familieman met een fascinatie voor het gevangenisleven. In Joosts nieuwe programma neemt hij het publiek mee in een aangrijpende en soms droogkomische vertelling over deze bijzonder zanger met het kenmerkende donkerbruine stemgeluid.

  Het leven van Cash trekt voorbij in twintig nummers. Tussen de nummers door vertelt Joost over het bijzondere leven van Cash, een van de grootste iconen in de Amerikaanse muziekgeschiedenis.

  Joost Botman is gitarist en zanger. De nummers van Cash passen uitstekend bij zijn warme stem. Joost trok vijf jaar lang door het land met een muziektheaterprogramma over Simon and Garfunkel. Hij is een boeiende verteller met een geheel eigen, droogkomische voordracht. In het programma What is Truth werkt Joost samen met een gitarist.

  https://www.ticketkantoor.nl/shop/maninblack3

   

   

 • za
  10
  okt
  2020
  20:00"De Pianokamer" spierdijkerweg 112 Spierdijk

  Duo Dieter van der Westen - Eric van der Westen

   Dieter van der Westen klinkt als “een jonge Mark Knopfler met een twist van een folky Neil Young” (Frits Magazine). Zijn album Me and You is “een Nederlandse koesterplaat” (Muziekblad Oor) en “een album dat het goed zou kunnen doen in de USA” (Bluesmagazine). B Samen hebben ze een stille voorliefde voor verstilde Rootsfolk liedjes en groovende Americana.

  Broer Eric is vermaard Nederlands contrabassist en speelt o.a. in de band van Boy Edgar prijs winnaar Martin Fondse. Daarnaast speelde hij jarenlang met de Turkse diva, Sezen Aksu, waarmee hij op de grootste podia ter wereld speelde als Carnegy Hall in New York en The Royal Albert Hall in Londen.

  Samen hebben ze een stille voorliefde voor verstilde Rootsfolk liedjes en groovende Americana. En in een intieme duo bezetting brengen ze hun liefde voor deze muziek naar voren.

  Voor meer info check hun website www.dietervanderwesten.nl

  https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/dieter-van-der-westen-akoestisch-duo

   

 • zo
  25
  okt
  2020
  15.00 uur"De Pianokamer" spierdijkerweg 112 Spierdijk

  Een zondagmiddag met mooie pianomuziek uit de Romantiek van Mendelssohn, Chopin en Brahms. Annemieke licht de werken mondeling toe en plaatst de muziek in het licht van de tijd in de cultuur- en muziekgeschiedenis.

  Reserveren is gewenst    Entree 17,50 euro             t/m 18 jaar   10 euro

  https://zuurbiermuziek.nl

 • za
  07
  nov
  2020
  20.00 uur"De Pianokamer" spierdijkerweg 112 Spierdijk

  Entree   10 eurom    reserveren via tel.nr. 0229 563430

  Sven Reus  bekend van de hit quarantaine stuck.  te zien op youtube

   

 • za
  21
  nov
  2020
  19.30 en 21.15 uur"De Pianokamer" spierdijkerweg 112 Spierdijk

  Zaterdagavond 21 november zingen aanstormende talenten uit de operaklas van Charlotte Margiono tophits en verborgen parels uit de Franse operaliteratuur. Wie in de 19e eeuw in Parijs was, kon niet om de bloeiende operawereld heen. Ooit een lastig Italiaans importproduct -- de Fransman danste, de Italiaan zong --, na de Franse revolutie een nationale trots. Vooral de satirische opéra comique zorgde voor een frisse wind: weg met de gevestigde orde, weg met de elite, weg met die holle pracht en praal! Wees welkom om veertig minuten te genieten van o.a. 'Carmen' van Georges Bizet en 'Orfee et l'Enfer' van Jacques Offenbach.

  Door de maatregelen rondom de corona worden er op deze avond 2 kleine concertjes van 40/45 min gegeven. De eerste begint om 19.30   de tweede om 21.15 uur.  Doordat we maar 30 mensen per keer kunnen toelaten, is reserveren wel gewenst.

  Kaarten kosten 15 euro     reserveren via tel.nr. 0229 563430

   

 • za
  28
  nov
  2020
  20.00 uur"De Pianokamer" spierdijkerweg 112 Spierdijk

  Cursisten die meegedaan hebben aan een cursus  complete vocal techniek o.l.v. Marieke van Diepen, geven deze avond een concert.

  muzikale begeleiding op deze avond is in handen van Frank Hoebe (piano)  Marcel Feld (drums)

 • zo
  29
  nov
  2020
  14.30 uur

  Cursisten die meegedaan hebben aan een cursus  complete vocal techniek o.l.v. Marieke van Diepen, geven deze middag een concert.

  muzikale begeleiding op deze middag is in handen van Frank Hoebe (piano)  Marcel Feld (drums)

 • zo
  13
  dec
  2020
  20.00 uur"De Pianokamer" spierdijkerweg 112 Spierdijk

   

  Bij de gemiddelde muziek liefhebber bestaan er veel uiteenlopende meningen en oordelen over de bronnen van onze huidige Jazz, Pop, Folk en Klassieke muziek.

  De professionele muzikanten, van Carole et Brullare brengen een veelvoud van gezongen en gespeelde melodieën uit vele landen, die met een simpele verhaallijn aan elkaar worden geregen. De afwisseling van klanken en stemmingen brengt de toehoorder in vervoering. De muzikanten, in vrolijke originele middeleeuwse kleding, zingen en bespelen veel verschillende instrumenten, die als een smeltkroes van oude klanken door de ruimte dansen.

  voor meer info Check hun website    www.carole-et-brullare.nl

 • vr
  18
  dec
  2020
  20.00 uurDe Pianokamer Spierdijk
 • za
  19
  dec
  2020
  20.00 uurDe Pianokamer Spierdijk
 • za
  20
  mrt
  2021
  20.00 uurDe Pianokamer Spierdijk

  Vocalgroup man@work o.l.v. dirigent Frank Hoebe   geeft een duoconcert samen met Lady's voice uit beverwijk.

  Voor meer info over beide koren kunt u terecht op hun website.   www.vocalgroupmenatwork.nl     www.lady'svoice.nl