Agenda

 • za
  22
  feb
  2020
  20:00De Pianokamer Spierdijk

  Zo'n twaalf jaar geleden kwam Niels zijn grote held Ramses Shaffy tegen toen een vriend van hem een tulp naar Ramses wilde vernoemen.
  Al snel kwam Ramses regelmatig langs in de polder en gingen de Westfriezen graag naar Amsterdam om samen met hem de grachten op te gaan.

  Nu, tien jaar na Shaffys dood, blikt Niels terug op deze periode. Van de momenten samen achter de sjoelbak tot aan de muzikale Ramses-avonden die Niels verzorgde. Met Ramses op de eerste rij, uiteraard voorzien van zijn wijntje en peuk!

  In ‘Ik blijf hier!’ brengt Niels, vergezeld door drie topmuzikanten, bekend en minder bekend werk van Shaffy en net als toen komen liederen als ‘De een wil de ander’ of ‘Zing, vecht, bid’, weer helemaal tot leven.

  reserveren   f.hoebe@kpnplanet.nl of 0229 563430     entree 15,00 euro

 • zo
  15
  mrt
  2020
  15:00 uurDe Pianokamer Spierdijk
 • za
  28
  mrt
  2020
  20:00 uurDe Pianokamer Spierdijk
 • za
  25
  apr
  2020
  20.00 uurDe Pianokamer Spierdijk
 • za
  02
  mei
  2020
  20:00 uurDe Pianokamer Spierdijk

  What is truth

  Joost Botman op zoek naar de ware Johnny cash
  In de jaren ’50 en ’60 realiseerde Johnny Cash zijn eigen American Dream. Hij werkte zich op van katoenplukkerszoon tot een superster met een eigen TV-show. Hij was een echte verhalenverteller, met zijn liedjes verkondigde hij een boodschap, maar met de waarheid naam hij het niet altijd even nauw.

  Joost Botman duikt in de geschiedenis van 'the Man in Black’. Een geschiedenis die bol staat van de tegenstellingen: drugssmokkel en religie, vaderlandsliefde en drankmisbruik, een familieman met een fascinatie voor het gevangenisleven. In Joosts nieuwe programma neemt hij het publiek mee in een aangrijpende en soms droogkomische vertelling over deze bijzonder zanger met het kenmerkende donkerbruine stemgeluid.

  Het leven van Cash trekt voorbij in twintig nummers. Tussen de nummers door vertelt Joost over het bijzondere leven van Cash, een van de grootste iconen in de Amerikaanse muziekgeschiedenis.

  Joost Botman is gitarist en zanger. De nummers van Cash passen uitstekend bij zijn warme stem. Joost trok vijf jaar lang door het land met een muziektheaterprogramma over Simon and Garfunkel. Hij is een boeiende verteller met een geheel eigen, droogkomische voordracht. In het programma What is Truth werkt Joost samen met gitarist Cok van Vuuren, bekend van Ocobar en als begeleider van o.a. Freek de Jonge en Ricky Kool

  https://www.ticketkantoor.nl/shop/maninblack3

 • za
  16
  mei
  2020
  20.00 uurDe Pianokamer Spierdijk

  Zangers en Zangeressen die dit seizoen deel hebben genomen aan de complet vocal technique cursussen van Marieke van Diepen.

  Zij verzorgen een avondvullend programma mmv Frank Hoebe Piano, Marcel Feld drums.

 • za
  06
  jun
  2020
  20.00 uur"De Pianokamer" Spierdijk

  Voor meer info over beide koren kunt u terecht op hun website.

  www.koorgrenzenloos.nl    www.fullhousevocals.nl

 • za
  20
  jun
  2020
  20.00 uurDe Pianokamer Spierdijk

  Sophie Janna en Margot Merah zingen als zussen. En hoewel ze dat niet zijn, lijken hun stemmen voor elkaar geboren. The Lasses staan vanaf 2013 samen op het podium en hebben sindsdien heel snel hun plek in de internationale folkscene verdiend. Ze touren door Nederland, Europa en ver daarbuiten. Hun laatste album (een samenwerking met de Amerikaanse Kathryn Claire) was volgens OOR “een parel voor de folk”. In 2019 komt hun nieuwe album Undone uit.

  The Lasses zingen geweldige folkballades uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folktradities en intieme eigen liedjes. Door de bijzondere combinatie van hun stemmen en de mooie instrumentatie met bodhrán, gitaar en tenor ukulele blijf je luisteren. The Lasses stonden de afgelopen jaren op een hele reeks podia in Nederland, België, Duitsland, Schotland Amerika, Canada en Japan. Ze voelen zich evenzeer thuis bij een intiem concert in een kerkje, folkclub of huiskamer als op een festivalpodium.

 • za
  19
  dec
  2020
  20.00 uurDe Pianokamer Spierdijk
 • za
  20
  mrt
  2021
  20.00 uurDe Pianokamer Spierdijk

  Vocalgroup man@work o.l.v. dirigent Frank Hoebe   geeft een duoconcert samen met Lady's voice uit beverwijk.

  Voor meer info over beide koren kunt u terecht op hun website.   www.vocalgroupmenatwork.nl     www.lady'svoice.nl